Foredrag


ChatGPT og alt det andet

Hvad er AI, artificial intelligence, eller kunstig intelligens? AI bølgen skyller ind over os.

Det er nu det sker. AI bølgen skyller ind over os, en vild udvikling, der vil ændre endnu mere end selv fremkomsten af internet har gjort. Dit arbejde, dit liv, dine og dine børns fremtid. Alt ændrer sig. Hvad er ChatGPT og de andre former for AI for nogle størrelser. Hvordan vil AI udviklingen være, hvad kommer, og hvornår.

AI skriver tekster, kommunikerer, bruges til at snyde til eksamen, bliver eksperter du spørger til råds, skaber kunst, overtager jobs, overflødiggør virksomheder, og skaber nye jobs. Hvad betyder det, hvordan kan det her lade sig gøre. Hvordan ser vores job ud i fremtiden. Hvad kan vi bruge det til, og hvad kan vi IKKE bruge det til. Hvad skal vi passe på.

Et underholdende foredrag med masser af eksempler og gode historier.

Robotter og kunstig intelligens

Vi er midt i det største teknologispring, vi endnu har set - nemlig kunstig intelligens, også kaldet Artificial Intelligence (AI). Med udviklingen følger enorme forandringer, og intet bliver som før. Der vil ske store ændringer i vores arbejde, underholdning og liv. Det er svært at forestille sig, men AI vil få endnu større konsekvenser for os end internettets fremkomst.

Preben Mejer svarer på, hvad AI er, hvordan det bliver brugt, og hvad det fører til. Få en indsigt i de tre store AI-bølger, som vi bliver ramt af de næste 15 år. De svinger fra automatisering til autonomi. Omkring 40 procent af de danske jobs vil forsvinde helt eller blive ændret til det næsten uigenkendelige. Mange jobs vil forsvinde, men udviklinger betyder også, at nye jobs kommer til. Helt konkret vil det betyde for os alle, at der kommer nye måder at arbejde på, og for mange vil det være i et helt nyt job.

Digitale tvillinger

Før end vi aner det, er produkter blevet udstyret med en digital tvilling, der følger hele produktets levetid. Ofte vil det endda blive skabt inden selve produktet bliver til virkelighed. Det vil gå fra masseproduktion til individuelle produkter, og i de fleste tilfælde vil det blive skabt rundt om hjørnet på en Speedfactory. Fabrikken er befolket af robotter, som er overalt. Robotterne arbejder i teams, tager ved lære og fordeler arbejdet i blandt dem. Det vil gå så vidt, at 3 mio. mennesker har en robot som chef allerede i 2020.

Digitale assistenter

De fleste af os har en digital assistent i form af f.eks. Apple's Siri allerede i dag. Men det er kun den spæde begyndelse. I fremtiden tager den digitale assistent over, når der skal foretages rutineindkøb, og de vil i det hele taget kunne antage vores personlighed i det omfang, vi selv ønsker og tillader. Mennesker og digitale assistenter kan også arbejde i teams, og vi kan frit hyre en assistent med præcis de egenskaber, som vi har brug for.

Ambient Computing og People Literate Technology

Computerkraften er en del af omgivelserne. Lige nu er vi på vej ind i næste fase, hvor smartphonen ikke længere hersker i IT-universet. I stedet er den blot én af de mange enheder, vi bruger. Ambient computing betyder, at der er adgang til computerkraft overalt, uden at vi altid skal have fat i smartphonen først. Desuden medfører det, at vi får helt nye måder at arbejde på digitalt, og det fører til nye muligheder for produkter. Ting, der kan forstå og føle. Ting, der handler helt autonomt. Vi nærmer os en komplet ny æra, hvor det er slut med at oversætte vores ønsker til computerkommandoer. Fremover vil computeren forstå os helt af sig selv – People Literate Technology.


I takt med at AI gennemsyrer alt, skal vi vænne os til nye roller. Det giver os en masse store muligheder, men lige såvel giver det os mindst lige så store udfordringer. Preben Mejer giver masser af eksempler og gode historier, der tegner et tankevækkende og underholdende billede af hele udviklingen.

Kontakt & booking

Hvis du har spørgsmål til Preben Mejer eller ønsker at booke et af hans foredrag, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen. Du får svar hurtigst muligt.

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.